SPLOŠNO

V spletni trgovini IRAE lahko kupujete 24 ur na dan, pogoj je le registracija kupca, ki je brezplačna.

SLIKE ARTIKLOV

Slike artiklov v spletni trgovini so simbolične in ni nujno, da v celoti odražajo dejansko stanje ponudbe.

CENE ARTIKLOV

Cene vseh izdelkov vsebujejo DDV. Prodajalec je davčni zavezanec. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Kupec plača blago z gotovino ob prevzemu po pošti – po povzetju ali preko nakazila na TRR.

DOBAVNI ROK

Za artikle na zalogi je dobava 1-12 delovnih dni, računano od dneva potrditve kupčevega naročila. Za artikle, ki niso na zalogi, je dobavni rok do 30 dni po prejetem naročilu. V vsakem primeru bo kupec obveščen o roku dobave artiklov po elektronski pošti.

GRANACIJSKI ROK

Prodajalec jamči, da bo izdelek brezhibno deloval v garancijskem roku in še naprej. V primeru napake na izdelku je garancijska doba, ki jo priznamo, 6 (šest) mesecev, oziroma na izdelke pri katerih piše garancijska doba 12 (dvanajst) mesecev. V tem obdobju je nato prodajalec dolžan izdelek popraviti oziroma ga zamenjati z delujočim. V primeru sporov je tukaj pristojno sodišče v Postojni.

VRAČILO IZDELKOV IN ODSTOP OD POGODBE

Kupcu pripada pravica, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Možnost vračila ne velja pri pogodbah, katerih predmet je blago, katerega vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere ponudnik nima nobenega vpliva, pri pogodbah o dobavi računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat, pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.
Pri odstopu kupca od pogodbe mora prodajalec vrniti celotno kupnino, skupaj s poštnino takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku tridesetih dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če prodajalec zamudi z vračilom plačila, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri plačilu.O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-mail naslov: info@irae.si ali preko običajne pošte na naslov ponudnika. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Kupec mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v nadaljnih 30 dneh, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Priložena mora biti kopija računa.

REKLAMACIJE ARTIKLOV

Kupec na lastne stroške pošlje izdelek z napako v garancijskem roku na naslov prodajalca. Če prodajalec ugotovi, da je reklamacija upravičena, bo izdelek popravil ali zamenjal ter ga na svoj strošek poslal kupcu. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja kupca, bo prodajalec izdelek poslal nazaj kupcu in mu pri tem zaračunal nastale stroške.

POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO!

Plačilo po predračunu

Plačilo po povzetju – ob prevzemu blaga je kupec dolžan preveriti količino in kakovost naročenega blaga ter s podpisom potrditi prejem blaga. V kolikor kupec ugotovi, da blago ni dostavljeno pod dogovorjenimi pogoji, ima pravico, da blaga ne prevzame. Prodajalec kupcu izda račun za prodano blago in dostavnino.

Vsi aparati morajo biti delujoči in nepoškodovani, če je le možno v paketu z morebitno dodatno opremo.

Aparate strokovno pregledamo in ocenimo. Vrednost rabljenega aparata vam odštejemo od vrednosti nakupa novega ali naredimo zamenjavo aparatov po sistemih “staro za novo” ali “staro za staro”.
Odkup je možen od fizičnih oseb ob predložitvi osebnega dokumenta.

Za več informacij nas
kontaktirajte.